Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια

Share:

Προσφέρουμε ατομική ψυχοθεραπεία στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (ΘΕΣ) – Compassion Focused Therapy (CFT) και τη συμμετοχή σε ομαδικά προγράμματα ανάπτυξης της αυτοσυμπόνιας (Εκπαίδευση του Συμπονετικού Νου/ Compassionate Mind Training).

Η θεραπεία εστιασμένη στη συμπόνια είναι μια σύγχρονη συνθετική ψυχολογική θεραπεία που αρχικά ξεκίνησε μέσα από τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία από τον καθηγητή Paul Gilbert και αναπτύχθηκε για να βοηθήσει ανθρώπους που είναι επικριτικοί και σκληροί με τον εαυτό τους και ως συνέπεια αντιμετωπίζουν χρόνιες ψυχολογικές δυσκολίες, όπως κατάθλιψη και αίσθημα ντροπής.

Η θεραπευτική αυτή προσέγγιση συνθέτει τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από την επιστήμη για το πως λειτουργεί ο ανθρώπινος νους και τα συναισθήματά μας, ποιες συνθήκες μας επηρεάζουν και τι μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να ξεπερνούμε προβλήματα και συναισθηματικές δυσκολίες.

Κύριο θεμέλιο της θεραπείας είναι η δημιουργία μιας θεραπευτικής σχέσης αποδοχής, συνεργασίας και ασφάλειας. Ένα ιδιαίτερο συστατικό της ΘΕΣ αποτελεί η ψυχοεκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με τη λειτουργία του νου, τη λειτουργία των συναισθημάτων μας και πως αυτά διαμορφώνονται από τις εμπειρίες μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορείτε να κατανοήσετε τις δυσκολίες σας ως μέρος της κοινής ανθρώπινης εμπειρίας και βοηθητικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τις διαχειριστείτε.

Δυσκολίες με τις οποίες μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Έχουμε εμπειρία στο να βοηθάμε ανθρώπους να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με συναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα στις σχέσεις που παρεμποδίζουν την ψυχική υγεία, όπως:

Κατάθλιψη – Άγχος – Ανησυχία – Ντροπή και αυτο-επίκριση – Τελειομανία – Κυκλοθυμία – Εργασιακό στρες – Κρίσεις πανικού – Άγχος για την υγεία/ασθένεια –Άγχος για την εμφάνιση – Τραύμα – Δυσκολίες στις σχέσεις – Κοινωνικό άγχος – Φοβίες (π.χ. φόβος αεροπλάνου, φόβος για το αίμα κ.α.) – Χαμηλή αυτοπεποίθηση – Διαχείριση θυμού – Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (άγχος που σχετίζεται με έμμονες ιδέες) – Στρες – Πένθος – Γονεϊκό στρες – Επιλόχεια κατάθλιψη.

Για να κλείσετε μία συνεδρία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε ερώτημα έχετε ή να κλείσετε ραντεβού για:

  • Ατομική Θεραπεία / Συμβουλευτική γονέων
  • Online Θεραπεία / τηλεθεραπεία (μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά)
  • Θεραπεία στη φύση (“Green Therapy”)

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 210 4829633 ή να στείλετε ένα e-mail στο elli@compassioncentre.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Διαδικτυακές συνεδρίες

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για θεραπεία και συμβουλευτική από όπου βρίσκεστε και οι συνεδρίες μας να γίνουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς διαδικτυακές πλατφόρμες ή μέσω τηλεφώνου εφόσον ενδείκνυται.

Διάρκεια

Οι συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά και συνήθως προγραμματίζονται με εβδομαδιαία συχνότητα για το διάστημα που χρειάζεται.
Η θεραπεία μπορεί να είναι βραχείας διάρκειας (10-12 συνεδρίες) ή μακρόχρονης διάρκειας ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες σας.

Τοποθεσία

Το Ελληνικό Κέντρο Θεραπείας Εστιασμένης στη Συμπόνια έχει έδρα στο Μοσχάτο.

Share: