Προχωρημένες Κλινικές δεξιότητες στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια

Προχωρημένες Κλινικές δεξιότητες στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια

Το Ελληνικό Κέντρο Θεραπείας Εστιασμένης στη Συμπόνια, επίσημος συνεργάτης του Compassionate Mind Foundation στην Ελλάδα έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα Προχωρημένων Κλινικών Δεξιοτήτων στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια βασισμένο στο Advanced Clinical Skills in Compassion Focused Therapy του Compassionate Mind Foundation.

Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν προηγούμενη εκπαίδευση και εμπειρία στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια και έχουν εξοικειωθεί με το βασικό εξελικτικό θεωρητικό μοντέλο, τον ρόλο των συναισθημάτων καταπράυνσης και σύνδεσης στη ρύθμιση της απειλής, τη διάκριση ανάμεσα στη ντροπή και την ενοχή, και τη διαφορά ανάμεσα στα συστήματα των κινήτρων του ανταγωνισμού και φροντίδας. 

Εκπαιδευτικοί Στόχοι
 • Εμβάθυνση της κατανόησης της φύσης της συμπόνιας
 • Η θεραπευτική σχέση στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια
 • Τρόποι κατανόησης και διατύπωσης περίπτωσης εστιασμένης στη συμπόνια: ο παλιός και νέος εγκέφαλος, τα τρία συστήματα συναισθηματικής ρύθμισης και η διατύπωση που βασίζεται στις εμπειρίες απειλής (threat based formulation)
 • Παρουσίαση και πρακτική εξάσκησης στην αντιμετώπιση των φόβων, των εμποδίων και των αντιστάσεων στην ανάπτυξη της συμπόνιας
 • Παρουσίαση και εξάσκηση στη χρήση της εργασίας με καρέκλες (chair work) για τη διερεύνηση των πολλαπλών εαυτών και δύσκολων συναισθημάτων
 • Τρόποι εμβάθυνσης της έννοιας του συμπονετικού εαυτού και της συμπονετικής εικονοποίησης

Εκπαιδευτικές μέθοδοι:

 1. Διδακτική διάλεξη
 2. Συζήτηση στην ομάδα
 3. Βιωματικές ασκήσεις
 4. Άσκηση ρόλων σε ζευγάρια
 5. Παρακολούθηση και σχολιασμός βιντεοσκοπημένων αποσπασμάτων

Τρόπος διεξαγωγής

Το σεμινάριο διεξάγεται διαδικτυακά και έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.  Επιπλέον υλικό (σημειώσεις, άρθρα, σύνδεσμοι) θα χορηγηθούν ηλεκτρονικά παράλληλα με την εκπαίδευση.

Σε περίπτωση που θα επιθυμούσατε να  παρακολουθήσετε δια ζώσης παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@compassioncentre.gr.

Σε ποιους απευθύνεται
Σε ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους, ψυχιάτρους και νοσηλευτές που έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια

Πολιτική ακύρωσης

Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι την 30 Απριλίου γίνεται επιστροφή του πλήρους ποσού, σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι τις 10 Μαΐου γίνεται επιστροφή του 50% του ποσού. Σε ακυρώσεις μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επιστροφή χρημάτων.

Οι συμμετέχοντες/ουσες που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην πρακτική εξάσκηση με εξατομικευμένη υποστήριξη σε κλινικές περιπτώσεις από την εφαρμογή της Θεραπείας Εστιασμένης στη Συμπόνια στην πρακτική τους μπορούν να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο κλινικών δεξιοτήτων στη ΘΕΣ/CFT και τη βιωματική Εκπαίδευση του Συμπονετικού Νου για την προσωπική άσκηση και εμπειρία των ασκήσεων που εφαρμόζονται στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια.

Βεβαίωση παρακολούθησης

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των ωρών της εκπαίδευσης.


Προχωρημένες Κλινικές δεξιότητες στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια
“ Βασική Εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια ”
“ Άρτια οργάνωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ”
“ Πολύτιμη εκπαίδευση για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ”
“ Έλλη σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες! ”
“ Περιεκτική και ουσιώδη κατανόηση του μοντέλου ”
“ Η εκπαίδευση ήταν γεμάτη από σημαντικές πληροφορίες θεωρία και πράξη ”