Εργαστήριο Kλινικών Δεξιοτήτων στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Α΄κύκλος)

Εργαστήριο Kλινικών Δεξιοτήτων στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Α΄κύκλος)

Αυτό το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για την πρακτική άσκηση και εξατομικευμένη υποστήριξη των θεραπευτών/τριών σε κλινικές περιπτώσεις και κοινά θέματα  που αντιμετωπίζουν κατά την εφαρμογή της Θεραπείας Εστιασμένης στη Συμπόνια στην πρακτική τους.

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα εμβαθύνετε στη θεωρία και θα έχετε την ευκαιρία να εξασκηθείτε σε ειδικές δεξιότητες όπως την κοινή διατύπωση περιστατικού (case formulation) βάση του μοντέλου της ΘΕΣ/CFT, την ανάπτυξη των ποιοτήτων και δεξιοτήτων της συμπόνιας, την αντιμετώπιση των εμποδίων στην ανάπτυξη της συμπόνιας, την αντιμετώπιση της ντροπής και της επίκρισης, τη χρήση συμπονετικών μεταβατικών αντικειμένων και άλλες εφαρμογές της Θεραπείας Εστιασμένης στη Συμπόνια.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους 4 συναντήσεων διάρκειας 2,5 ωρών. Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

Θέματα Α’ Κύκλου

1η συνάντηση: Διατύπωση περίπτωσης στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια βασισμένη στον παλιό και νέο εγκέφαλο και τα τρία συστήματα ρύθμισης των συναισθημάτων

2η συνάντηση: Διατύπωση περίπτωσης στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια βασισμένη στο σύστημα της απειλής

3η συνάντηση: Εμβάθυνση στις κύριες ποιότητες του συμπονετικού εαυτού (τη σοφία, τη δύναμη και τη δέσμευση για φροντίδα) μέσω εικονοποίησης και ασκήσεων ενσωμάτωσης του συμπονετικού εαυτού

4η συνάντηση: Εργασία με τους φόβους, εμπόδια και άμυνες στην ανάπτυξη και στην αποδοχή της συμπόνιας

Θέματα Β' Κύκλου 

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στον δεύτερο κύκλο είναι διαφορετικά αλλά οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν ανεξάρτητα από τον πρώτο. Τα θέματα θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους και ψυχιάτρους με προηγούμενη εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια.

Πολιτική ακύρωσης

Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι τις 28 Οκτωβρίου γίνεται επιστροφή του πλήρους ποσού, σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι τις 30 Οκτωβρίου γίνεται επιστροφή του 50% του ποσού. Σε ακυρώσεις μετά από αυτή την ημερομηνία δεν γίνεται επιστροφή των χρημάτων.Βεβαίωση παρακολούθησης

Μετά το πέρας του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες/ουσες του εργαστηρίου μπορούν να παρακολουθήσουν επίσης το εκπαιδευτικό σεμινάριο Προχωρημένες Κλινικές Δεξιότητες στη ΘΕΣ/CFT και τη βιωματική Εκπαίδευση του Συμπονετικού Νου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@compassioncentre.gr.

Εργαστήριο Kλινικών Δεξιοτήτων στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Α΄κύκλος)
“ Βασική Εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια ”
“ Άρτια οργάνωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ”
“ Πολύτιμη εκπαίδευση για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ”
“ Έλλη σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες! ”
“ Περιεκτική και ουσιώδη κατανόηση του μοντέλου ”
“ Η εκπαίδευση ήταν γεμάτη από σημαντικές πληροφορίες θεωρία και πράξη ”